5 mai 2019

Nabolagshage for borettslaget

Velforeningen ble i 2017 tildelt 24 000 kr fra tilskuddsordningen Urbant landbruk i Oslo kommune. Tilskuddet skulle brukes til å opprette parseller for borettslagets beboere samt planting av frukttrær og bærbusker. Intensjonen er også at hagen skal skape en sosial møteplass for alle i borettslaget.

Hver vår tildeles plantekasser med jord til beboere som ønsker det. Her planter man det man ønsker, det er et mangfold av ulike spiselige vekster. Hagen består i dag av 25 plantekasser. 3 av kassene er felles for alle beboere. Felleskassene er merket, og her kan alle beboere forsyne seg av blant annet rabarbra, grønnkål og ulike krydderurter som oregano, gressløk, sitrontimian, timian, mynte og sitronmelisse. 

Hagen er innrammet av frukttrær av ulike sorter med et epletre av sorten Åkerø som tuntre. Det er 2 plommetrær av sorten Viktoria og Reine Cl D’Oullins. Ulike eplesorter som Discovery, Rød melba, Transparente Blanche, Filippa og Katja er plantet. I tillegg finnes familieepletrær hvor ulike sorter er podet på en stamme; Rubinstep, Summerred, Discovery, Transparente Blanche og Katinka.

Det er plantet 9 busker røde og hvite rips, solbær og bjørnebær. Det er også rekker av bringebær, både de små av sorten Asker og store Glen Ample.  

Sommertid deler de som har parsell på å vanne hagen, vannslange ble satt opp ved oppføring av prosjektet. Borettslaget har satt opp benk ved tuntreet. Velforeningen har satt opp kompostbinge til bruk for hageavfall fra hagen.

Hagen er for alle borettslagets beboere; både til dyrking, høsting og sosiale treff.